Børs og finansEnergiØkonomiTeknologi og utvikling

Equinor tar et jafs av Scatec Solar

Equinor tar et jafs av Scatec Solar

Equinor har kjøpt 11.020.000 aksjer i Scatec Solar for rundt 700 millioner kroner, og sitter med en eierandel på ca. 10 % i solselskapet.

Ett av Equinor sine mål er å bli et bredt energiselskap – og med Scatec Solar i porteføljen vil dette bidra til en langsiktig strategi med fokus på fornybar energi. Scatec Solar er ett av de selskapene som er godt etablert i det globale markedet for solenergi og som har et godt potensiale for videre vekst. Equinor ønsker selvsagt å være en del av dette markedet – et marked som har vokst enormt i løpet av de siste årene.

Equinor og Scatec Solar har allerede samarbeidet om to prosjekt i Brasil og Argentina, og hva Equinor ønsker med Scatec Solar på sikt; det vil tiden vise. Man skal ikke se bort ifra at Equinor legger inn et bud på hele Scatec Solar, noe som vil være en enkel affære for Equinor å gjøre med tanke på dagens børsverdi av Scatec Solar.

Scatec Solar ASA er et norsk selskap som utvikler, bygger, eier og opererer solenergianlegg.

Kort forklart om solenergi

Solenergi er betegnelsen på den energien som solen produserer og avgir gjennom stråling. På jorden er det i ulik grad mulig å utnytte denne energien til produksjon av energi. Solenergi kan i hovedsak utnyttes på to forskjellige måter:

Produksjon av varme (også kalt solvarme):

  • Passiv solvarme
  • Solfanger

Produksjon av elektrisk energi (også kalt solkraft eller solstrøm)

  • Solceller
  • Konsentrert solkraft

 

Interessert i solenergi for ditt bygg eller din privatbolig?

Finnsolenergi.no finner du produkter og løsninger til de fleste formål.

Hva er Finnsolenergi.no?
Et bransjeregister fra Norsk solenergiforening hvor du finner du oppdatert informasjon om hvem som leverer tjenester og
produkter innen solenergi. Les mer om solenergi på solenergi.no

 

Artikkel av: Per-Espen Kindblad / Ansattnett.no