Markedsføring og strategiSosiale medierTeknologi og utvikling

Google+ legges ned for brukere fra april 2019

Google-pluss legges ned

Høsten 2018 annonserte Google at de vil legge ned Google+ for personlige brukere. Årsaken er at det har vært utfordringer med å lage og opprettholde et produkt gjennom Google+ som tilfredsstilte brukernes krav og forventninger. Det har samtidig vært et par alvorlige sikkerhetsutfordringer relatert til personlige data – noe som fremskynder prosessen med å stenge ned Google+.

Hvordan ta backup av din Google+ konto?

Den 2. april 2019 stenges Google+ kontoen din. Alle sider du har opprettet på Google+ vil også bli stengt, og prosessen med å slette innhold vil begynne. Bilder og videoer fra ditt Google+ albumarkiv og dine Google+ sider vil da bli slettet. Du kan laste ned og lagre innholdet ditt, men husk å gjøre dette før april 2019. Bilder og videoer som er sikkerhetskopiert til «Google Photos» vil ikke bli slettet. Last ned dine Google+ data her.

Prosessen med å slette innhold vil ta noen måneder, og innholdet kan fortsatt vise seg å være tilgjengelig fram til hele slettejobben er utført.

Etter 4. februar, så vil du ikke lenger kunne opprette nye Google+ profiler, sider eller communities.

Google+ Communities / Fellesskap

Dersom du har rollen som Eier eller Moderator for Google+ Communities/Fellesskap, kan du laste ned og lagre dataene for å sikre backup. Fra begynnelsen av mars 2019 vil flere data bli tilgjengelig for nedlasting. Les mer her.

Google+ påloggingsknapp

Hvis du logger deg på nettsteder og apper ved hjelp av Google+ påloggingsknappen, så stopper disse knappene å fungere de kommende ukene, og i noen tilfeller kan de bli erstattet av en Google-påloggingsknapp. Du kan fortsatt logge på med Google-kontoen din, der du måtte se innloggingsknappen til Google tilgjengelig.

Google+ kommentarer

Hvis du har brukt Google+ til kommentarer på dine egne eller andre nettsteder, vil denne funksjonen bli fjernet fra Blogger innen 4. februar og andre nettsteder innen 7. mars. Alle dine Google+ kommentarer på alle nettsteder blir slettet. Dette arbeidet starter 2. april 2019. Les mer her.

G Suite

Hvis du er en G Suite-kunde, så forblir din Google+ for din G Suite-konto aktiv.

Google+ og utviklere

Er du en utvikler som bruker Google+ API’er eller Google+ pålogging, klikk her for å se hvordan dette vil påvirke deg.

Ansattnett.no / Per-Espen Kindblad