Børs og finansEnergiGründer og startupsØkonomiPsykologiStat og styringTeknologi og utvikling

Hvem vinner handelskrigen av USA og Kina?

Hvem vinner handelskrigen av USA og Kina?

Handelskrigen mellom USA og Kina truer som vi vet flere land økonomisk, noe som garantert vil gi utslag i den globale veksten. Faller veksten verden over, så faller etterspørselen etter olje – noe som betyr en lavere oljepris (som også påvirker Norge). Vi ser allerede tegn til dette, samtidig som usikkerheten når stadig nye markeder. Psykologi er en viktig faktor som spiller inn, og med større usikkerhet, så påvirkes både mennesker og «maskiner» (hvor «maskiner» samler inn, analyserer og tar beslutninger på bakgrunn av data fra mennesker som også viser usikkerhet innen disse markedene – og «maskiner» kan igjen forsterke denne effekten avhengig av algoritmer og andre faktorer).

Enkelte land vil med stor sannsynlighet oppleve handelskrigen som positiv, ved at de f.eks. får flere bestillinger enn tidligere og et nytt og interessant nettverk på flere områder (Vietnam kan være en aktuell kandidat å se nærmere på her). I tillegg vil utfordringer kreve at virksomheter tenker nytt – noe som faktisk kan vise seg å være en fordel på sikt.

Som de fleste har fått med seg, så trappet president Donald Trump  opp handelskrigen, og Kina kom med mottiltak, men hvordan blir fortsettelsen? Hvem trenger Hvem mest, og hva handler egentlig denne handelskrigen om?

I videoen under, så får du både en god oversikt og viktige argumenter fra begge parter – både USA og Kina.

Hvem tror Du vinner?

Ansattnett.no / Per-Espen Kindblad